Monday, April 25, 2011

Assalamualaikum,

Aku dah tak lama kat UUM nie, so setiap aku pergi mana-mana mesti aku tengok puas-puas. Setiap muka kawan-kawan aku pun tatap puas-puas. Kelas aku pun dah banyak habis tinggal dua je lagi, hari nie kelas aku bersama Shah pun dah habis so tak ada dah nak borak sakan dalam kuliah. Aku nak cerita mana aku kenal budak-budak sengal nie semua. Hehe..sengal tapi semua cute miyut tau tapi tak setanding aku lagi la. Dimana aku bermula ea aku pun ingat-ingat lupa dah.



Aku start dengan Ain bab aku dengan dia memang rapat sejak sem 1 lagi, kitorang bertiga, lagi sorang tue Julie. Macam mana aku kenal minah comel nie adalah dari Julie jugak bab diorang yang kawan dulu, so after tue baru aku kenal and rapat dengan ain. Masa mula-mula aku kenal dia nie agak menyampah bab dia dengan kawan dia asik 'speaking' je. Hehe aku tak terer BI sangat tue yang menyampah bab jeles kan tapi lama-lama aku kenal dia tak la menyampah sangat bab ada lagi orang lagi menyampah asik speaking je memanjang. Bukan aku sorang je menyampah ea orang lain tengok pun menyampah tau, bukan aku cakap diorang yang cakap sendiri..Hihi. Aku makin rapat dengan dia lepas dia selalu turun bilik aku malam-malam sebab nangis, nangis sebab apa kenala rahsia tak lama tue pulak aku pulak yang asik pergi ulang-alik bilik dia sebab nangis putus cinta..Haha..memang banyak la kenangan ngan minah kecik comel nie. Serius memang rindu kat ain gila-gila pas nie..


Panjang beno cerita pasal minah ain nie, so beralih kepada Shah. aku dah pernah tulis pasal dia sebelum nie so aku tambah sikit-sikit jela pasal dia. Dia nie seorang yang tak tahu malu langsung bila dengan aku. Kira orang yang paling kuat menyusahkan dalam hidup aku adalah dia la. Aku nak cakap pasal macam mana aku kenal dia, kisahnya bermula aku tengah order makanan tetiba datang la mamat nie tanya "ko la dapat mid term eko tinggi kan ajar aku nanti" and tak pasal-pasal mintak nombor aku. Dalam hati ntah pape je mamat nie tak tahu malu mintak nombor orang sesuka hati,  tapi tak bagi kang kata sombong pulak kan so after tue setiap sem la aku menjadi cikgu mamat nie sebab die memang pandai menyusahkan orang terutama sekali aku dalam bab study-study nie.




So after shah aku kenal pulak dengan mira (dayang mira) nama penuh aku tak tahu eja susah nak mampus. Minah nie seorang yang amat rajin sekali dah amat ada sekali pulak tue, tue yang teramat rajin. Aku paling suka buat assignment dengan dia, kalau boleh dia yang nak buat semua.. Kan best kan lagi pun dia 1 sdg dengan aku tue yang rapat sampai sekarang.

pinjam gambar kat ko jap..hehe

Hanis pulak, aku jumpa minah nie masa kelas international management, aku duduk sebelah dia dengan muka tak malu pulak tue. Aku memang tak banyak kawan time tue ada pun kawan-kawan bilik dengan ain jela, so start after tue aku mula la rapat dengan dia sebab 1 group sekali. And makin banyak la pulak 1 kelas dengan dia and group bersama-sama. Makin lagi bertambah rapat sebab dia paling banyak ajar aku pasal blog nie. Eh jap lupa ain pun paling banyak ajar aku jugak dia la yang buatkan tumblr untuk aku. Thanks ain..hehe..kira sama-sama banyak la.

tak pernah tangkap gambar sekali kot..
And pastue paan lak, paan nie pemalu so aku tak banyak la cerita pasal dia, aku mula kenal dia masa kelas statistic and kenegaraan 1 group jugak, siapa 1 group dengan aku mesti jadi kawan aku. Hehe. orang peramah plus cute macam aku memang orang suka kawan.Hahaha.. Ok berbalik pada paan nie aku banyak mesej je dengan dia nie tapi tue dulu la. Aku suka cari pasal dengan dia tue yang jadi kawan baik aku tue. Tengok gambar dengan dia sekali pun tak pernah, rasanye la dah puas cari tak jumpa jugak =(



Lastly ida, minah nie aku rapat lepas pergi jalan ke port dengan budak-budak lain kelas sea transport. Kalau pergi mana-mana dengan dia mesti beratus-ratus gambar la dapat, memang pandai gila tangkap gambar orang. So nak letak gambar dengan dia pun bersepah pilih je mana satu nak. Hehe..Aku suka kawan dengan dia sebab confident dia sangat la tinggi. So aku pun terikut confident la jugak..

Kesimpulannya, korang la yang aku akan ingat bila dah keluar nanti bab banyak sangat kenangan. So korang jangan lupa kan aku pulak tau pas nie. Sedihnya nak habis study, pas nie pratikal, pastue kerja, pastue kawen, pastue ada anak, pastue tua..Hehe banyak betul pikir nie, nanti anak korang kawen ngan anak aku   jela senang nak jumpe..hehe..

banyak gambar baju sama je bab malas nak cari dah banyak sangat..hehe

Friday, April 15, 2011

Assalamualaikum,

37 hari je lagi aku nak keluar dari UUM nie tapi aku tak sangka semua nie jadi kat aku. Apa yang aku harapkan aku dan semua kawan aku happy before tinggalkan UUM, pengalaman masa belajar nie la paling best. Aku nak jumpa puas-puas kawan-kawan aku, lepak gila-gila buat semua benda yang belum buat lagi selama 3 tahun nie tapi malangnya semua tue tak boleh buat macam aku nak, kawan-kawan aku dah tak macam dulu dah. Apa yang aku rasa sekarang gila sedih, aku nak macam dulu lepak kat bilik diorang cerita macam-macam semua masalah kongsi sama, main jadi model macam-macam la tapi semua tue memang tak boleh dah..

Masa kat matrik dulu paling best 2 bilik kawan baik pergi mana-mana mesti dengan diorang, aku pergi dating pun diorang ikut jugak, aku nak macam tue even aku tak ada bf kat UUM nie pergi semua sama-sama. Kenapa benda nie jadi masa aku tinggal 2 bulan je lagi kat UUM nie. Mana pergi janji kita nak pergi tangkap gambar 1 UUM nie, kalau aku tak ada korang aku nak pergi tangkap gambar dengan siapa lagi, aku ada korang je kot kawan baik aku.

Aku tau tak mungkin benda tue boleh ubah dalam masa singkat nie tapi aku mengharapkan keajaiban  berlaku, aku nak benda nie aku habis dengan happy ending, aku tak nak keluar UUM nie semua buat hal masing-masing. Aku tak harap korang baca entri nie tapi aku harap kita semua boleh jadi macam dulu lagi.

Thursday, April 14, 2011

Assalamualaikum,



Happy belated birthday to you gedixx..Hehe
I hope you have a REALLY great birthday!!
I’m really glad I got to meet you and be friends with you.
I want you to know that I really love you. 






You’re older today than yesterday but younger than tomorrow, Happy Birthday Dear!

Tuesday, April 12, 2011

Dear friend,









Dear friend,
I realized I can’t get along with you now.
I realized that you hate me.
I realized, after i lied to myself thinking it was me thinking too much.
But I guess I’m not.
Seriously, I’m totally disappointed.
And I guess, it would never, be the same, like before.
And I think, our relationship, would drift apart.
Further than now.
And further like the North and South.
Still, I would always be there for you.

Saturday, April 9, 2011

Dasar nyanyok...

Assalamualaikum...



Aku nak cerita pasal nyanyok pulak, nyanyok nie semua orang tahu kan bila dah tua semua orang akan nyanyok, semua dia lupa kadang-kadang baru je cakap seminit yang lepas dah lupa dah apa yang dicakap tue. Aku tak pernah handle la situasi dengan orang yang nyanyok nie alhamdulillah la kan tapi sekarang aku rasa aku ada ciri-ciri sedikit nyanyok tapi ayat manis lagi pelupa la, tapi aku tak pelupa semua benda tau sesetengah sahaja.

Aku memang lemah dalam mngingat muka orang and nama-nama manusia nie, so kalau aku nampak pakwe aku dengan perempuan lain pun aku boleh buat bodoh jela kan dah tak ingat muka.. hehe.. Tapi tak apa saya ada kepohguard untuk bagitau semua tue strategi yang terbaik.. Nie la yang aku nak cerita tadi ada mamat nie datang kedai beli barang borak-borak ngan aku and aku memang tak perasan dia tue budak matrik aku sama group la masa pergi camping, bukan tak perasan tak ingat pun. hehe.. Boleh tanya lagi ye ke sama matrik Arau gila nyanyok betul aku nie kan.

And paling teruk bab-bab nama nie la, sedang kan nama kawan aku yang tiap-tiap hari aku jumpa pun aku boleh lupa ea tapi tak lama la aku lupa nama diorang nie semua dalam setengah minit je. Tapi kalau orang yang baru kenal tue memang susah la aku nak ingat namanya kan. Hehe sampai norizan pernah marah tak ingat nama ayah dia and cara terbaik tak kena marah lagi aku save dalam hp lagi ea..

So cara penyelesaiannya korang tue kena la cantik and hensem kan sure sampai aku tido aku tak lupa wajah korang tue and kalau nama tue bagi unik-unik cikit bagi aku senang ingat aku tak main nama simple-simple nie tak adventure langsung nak ingat. Hehe

p/s saya seorang pelupa 2 benda tue je ea yang lain saya terbaik..hehe

Tuesday, April 5, 2011

Assalamualaikum,


Tidur, makan, pergi kelas, melepak and tidur balik tue la rutin harian aku kat UUM nie and kebanyakkan student-student kat sini. Tapi gila tak sedar aku just tinggal 47 hari je lagi nak duduk kat UUM nie. Kurang dari 50 hari je lagi, hampir 3 tahun aku duduk sini macam-macam aku belajar sifat orang maca mana, hidup pentingkan diri, dari berkawan ke bermusuh. Semua tue ilmu bagi aku.

Apa yang buat aku rasa patut menangis bila nak berambus dari UUM nie pertama sure la kawan-kawan aku even kadang-kadang rasa menyampah je tengok diorang. Farah gedik, jiha manje, sizuka ngepek, kak ainon semua nie membe aku yang tahu banyak benda pasal aku nangis bab putus cinta, hp rosak, ada budak kutuk aku semua aku cerita kat diorang. And rumet aku yang memang terbaik jaga aku time sakit ingat lagi dia halang orang and suruh aku naik bus dulu ime aku tengah demam pergh nak nangis siot terharu time tue, farah gedik yang banyak problem aku kongsi bab aku ngan dia memang satu kepala la jugak, selalu aku nak cakap or dia nak cakap mesti otak kitorang dah pikir benda yang sama and aku agak takut jugak bab banyak sangat sama kang laki dia pun laki aku jugak. Haha mintak dijauhkan...  

Ada lagi kawan aku yang aku sedih nak tinggal, kawan course aku, little ain, shah, paan, hanis, mira kee, ijat (artis sim darby) banyak lagi la diorang nie semua boleh dikatakan rapat ngan aku yang boleh masuk dengan aku. Kalau nak mintak pendapat yang best tapi cam tak tboleh pakai diorang memang bagus. Semua budak sime darby semua sesetenagh aku suka. Aku sayang korang semua la.

 Lepas kawan ialah bunga, lawak kot bunga pun nak sedih kan. Tapi korang jangan main kat UUM nie empat musim ada, sejuk panas bunga and gugur. Aku cerita kat budak luar banyak yang tak caya, siape belajar sini mesti perasaan la kalau sejuk gila sejuk time tue mula la banyak post kat fb buat kerja dalam selimut, pastu panas tim nieorang yang mandi sekali sehari akan jadi 5 kali sehari, and part musim bunga aku la paling suka bab aku akan tengok seluruh UUM akan penuh ngan pokok besar yang dilitupi oleh bunga yang bewarna-warni. Aku kalau pergi kelas pun senyum je orang sebelah pun sure tak kan perasan bab diorang pun hanyut berangan and last musim gugur tue aku tak suka sangat nak jalan pun susah banyak sangat bunga-bunga kat jalan plus pulak hujan licin kot.

Ketiga makanan, korang tanya la siapa duduk utara nie yang tak suka bab makanan sini, semua kata terbaik la, tapi kalau ada yang kata tak sure sistem penelanan makanan tak stabil tue. Yang paling aku gila char kuewtiau belakang kedai mamak changloon, kedai nasi lemak sebelah C-mart memang melantak habis-habisan, nasi goreng ayam kat ct.plaza, and mee sup ngan laksa sebelah ct.plaza. nie memang kedai terbaik la bagi aku. Makanan kedah semua sedap and murah, murah tue yang penting lagi-lagi aku yang kuat gila makan bak kata Norizan aku tank besar so Kedah menyelamatkan duit aku la kiranya. Lupa nasi ayam berempah kat Perlis terbaik aku boleh makan benda tue je hari-hari.

Sedih bila pikir semua nie akan tinggalkan dan pergi ke dunia yang nyata, dunia yang memetingkan diri sendiri.  Tapi semua nie aku kene hadapi jugak, ramai membe aku ajak sambung master tapi aku dah tak larat nak study tapi tak tahu la pulak bosan kerja aku sambung jela study, bagi aku jadi pelajar la paling best, nak melepak sampai pagi tak ada nak risau, gayut ngan bf sampai tak tidur pun tak ada hal kalau dah kerja jangan harap la nak wat semua benda nie dalam mimpi jela. Poyo cakap macam dah pernah kerja je kan, nie aku dengar kakak abang aku cerita jela. So start sekarang aku kene banyak tido la bab nanti rindu kat tilam aku pulak dah keluar nanti. hehe.

Monday, March 28, 2011

Assalamualaikum,

epyyy besday!!!!!!!!!!!!!!!


Hapy Besday to kawan baik aku shah rizan yang sejak sem 1 lagi suka menyusahkan aku + menyerabutkan aku tiap-tiap masa. Shah ko dah tua umur 22 tahun suda tapi muka dah macam umur 70 tahun aku pun tak tahu kenapa, macam budak-budak lain kata dahi ko kene iron cikit.Haha..Bukan aku kata ea aku ulang balik je membe ko cakap.


So aku nak wish la:
1) Moga bahagia ngan si die ******* moga ada jodoh kawen korang...hehe (jangan lupa ajak aku pulak tau..)
2)Moga tercapai segala impian yang menggunung ko tue.
3)Bertabah bahagia bersama keluarga ko yang tersayang
4)Hope makin kurang ko mengacau aku..hehe
5)Dapat tempat best-best untuk pratikal..(doakan untuk aku sekali)
mat sengal + poyo


So jangan lupa hulur-hulur kek cikit. Apa-apa moga hubungan kawan baik kita nie sampai bila-bila la jangan habis U semua buat hal masing-masing pulak. So epy besday to you..kurang-kurangkan la kepoyoan ko plus kesengalan tue dah tua dah aki oi...Hahaha..Gud nyte..

Tuesday, March 15, 2011

Gone Gamoknye



Assalamualaikum,



Hari nie aku letak lirik lagu bahasa pahang pulak, nie aku baru je tahu kewujudannya, tue pun paan (budak johor) yang bagitahu. Huhu, sungguh malu kamu menjadi anak pahang tapi tak tahu lagu nie dekna oi!!! Erm siapa budak pahang paham la kot bahasa yang digunakan, kalau negeri lain tak tahu la boleh paham tak sebab aku pun tak paham semua. Hehe. Thanks pakcik bab bagitahu lagu nie...

Ha lagu nie cerita pasal tak guna la merempit nie, bazir masa je so baik berubah jadi lagi berwawasan and bertambah maju. Gone gamoknye = cam mana sekarang nie. Erm betul kot maksud dia, aku pun was-was sikit.

Erm nak masuk lagu tak pandai, so korang boleh cari kat 4shared or kat blog nie jelah ea. Hehe. Mintak maaf la banyak-banyak aku tengah berusaha mencari orang yang boleh ajar aku nie. Ada sesiapa pandai tolong la ajar aku ea.

  Lirik Lagu Gone Gamoknye (Hariz & Fadlina) 

Fadlina:
Amboi heibatnyer woi belagok setiak hari
Motor doh canggih keknyer awok ngubohnye lagi
Broom saner Broum sini, bingiet telinge
Nok mujow, tersungkow, gone gamoknye

Hariz:
Amboi moleknyer wei bahase Kut suke hati
Awok pulok ape bezenye pakeinye seksi
Bo kanaen bo kiri tok kire sape
Nok mujow terlanjow, gone gamoknye

Fadlina:
Cite-cite koi sangaet tinggi, ander wawasaen
Endok meneroke angkasa ata lautaen
Boh kanaen boh kiri koi pergi study
Sasore IPT, gone gamoknye

Hariz:
Jangan la awok serkak jarang buruk padohnye
Koi ingien jadi yang terbilang pade akhirnye
Broum sane broum sinie, motor koi nguji
La... koi bisnes bengkei moto (ye la sangaet..) Goner gamoknye..

-solo-

Jangaen biokan orang asing menjajoh lagi
Tenage mude digembelieng kemaihkan dighie
Perokkan pakataen sedie menggempor
Padukan genggamaen goner gamoknye

Eloklah kite wahai rodong ngenjokkan minde
Lepok dan rempiet bukan rodong membuang mase
Moh nyahut caboraen W.E.P.T
jadi yang terbilang gone gamoknye
Gone gamoknye.. gone gamoknye...

Gone gamoknye? Betui dah ni..

Sunday, March 13, 2011

Assalamualaikum,


Dulu aku dah cerita 10 perkara yang dilarang kalau nak dapat ex-boyfriend kembali kat entri nie, hari nie aku nak bagi tips pulak macam mana korang lelaki boleh dapatkan kembali ex-ex girlfriend korang, yang nie aku pikir sendiri tau..
Ok cara pertama korang boleh pilih 1 masa yang korang rasa dia ada masa untuk layan tepon korang dengan baik. Contoh ye, ambil pukul 11.30 malam before dia tido korang tepon dan bercakap hanya dalam 4-5 minit sahaja and bertanyakan tentang kehidupan dia sihat ke, ada masalah ke, tanya la apa-apa yang penting tunjuk korang ambil berat kat dia. Ulang benda nie setiap hari beberapa bulan dan tiba-tiba hilangkan diri dengan stop tepon, tengok adakah si ex korang try tepon korang balik menanyakan khabar @ tidak. Kalau dia tepon balik maknanya dia risau kan kamu and peluang untuk dapatkan kembali sememangnya cerah and kalau dia tak buat apa-apa pulak, korang padamkan jela hasrat nak dapat kan dia kembali memang dia tak risau kat korang sikit pun.


Cara kedua pulak, ini boleh diiringi sekali dengan cara pertama di atas. Korang hantar mesej selamat pagi, kejut dia bangun subuh and selamat malam. Jangan tulis ayat panjang-panjang maybe dia menyampah nak tengok nanti just tulis "selamat pagi, awak jangan lupa solat subuh tau" and "selamat malam, semoga awak happy sentiasa". Kene hantar mesej cam nie setiap hari, yang nie aku tak tahu sampai mana korang kena buat sebab korang akan tahu sendiri macam mana dia balas mesej korang tue.


Cara ketiga, fikir apa sebab korang putus. Apa kesalahan yang korang dah buat, sampai dia berani buat keputusan untuk putus, dari situ cuba belajar buang sikap tue sikit demi sikit.  Aku nak bagi pandangan sikit la, perempuan  nie susah untuk tinggalkan seorang lelaki even perasaan cinta tue dah lama hilang, dia tetap bersama lelaki tue, sebab perempuan tak sanggup nak lukakan hati seseorang yang pernah sayang  dia, tapi kalau lelaki dia lebihkan perasaan dia dari perempuan, bila hilang cinta hilang la perempuan tue dalam hidup dia. And yang penting jangan  cuba yakinkan dia yang korang dah berubah, biar dia sendiri yang sedar dengan perubahan korang, dengan tue baru dia nampak perubahan tue lebih ikhlas.

Ok la tiga jela, tak ada  idea dah, kalau ada aku buat sambungan pulak nanti. Tapi nie tak tahu jadi ke tak, semua usaha tue datang dari diri sendiri. Hehe.. Selamat malam...

Friday, March 11, 2011

Pro Running Race

Assalamualaikum,
mekap tambahan
Ok cerita nie dah lapuk and duit dia pun dah habis, tapi aku nak cerita jugak bab dah janji dengan budak team aku yang menang nie. Hehe. Ye memang tujuan aku nak cerita pasal nie bab kitorang menang, bangga beb pertama kali masuk benda-benda alah macam nie boleh menang no 1 ye jangan main-main. Haha betul-betul riak...

Aku nak cerita dari mula-mula sampai kitorang menang. Hehe. Ulang banyak-banyak kali menang itu...
Ha, sebelum tue aku nak bagi tahu jugak macam mana aku boleh terjebak ke benda alah nie yang bagi aku amat mengarut, pergi pusat sukan yang dekat tue pun malas nie nak main explorace yang kena stamina gila tinggi. Cerita dia gini, aku dapat la mesej dari sorang yang tak dikenali mesej dia "TAHNIAH anda terpilih untuk menjadi peserta bagi program pro running race sila hadir ke jkps" (betul kot aku pun lupa nama dia). Aku dengan bengang sekali pergi turun, nak je mengamuk sebab suka-suka je pilih aku memang tak patut betul, tapi aku cakap baik-baik bila depan pengarah dia, yelah tak patut tau tunjuk muke bengang depan orang nanti orang cop kita apa pulak. Hehe. Aku pun tolak dengan baik, keluar bilik tue aku rasa kesian pulak tengok muka dia, aku nie memang lembut sangat tak lama pun aku pergi la daftar nama aku and kawan-kawan aku. So memang tak dijangka semua ini berlaku dalam 1 malam saja aku dengan membe buat keputusan untuk main explorace nie.

Ok nie gambar sebelum start explorace,

muke mengantuk semua

Habis sudah melantak
Masuk la acara explorace, penat tau dah la semua perempuan, 2 kecik pulak tue, tapi tak apa kecik-kecik cili api tau. Aku tangkap gambar sikit je, yelah fokus RM100 tue kan, so tak boleh banyak masa main-main. Hehe...
Eng tak fokus....
nie berlakon je lebih...
nie tak berlakon..tengok la muka diorang..
Ok selepas sampai ke garisan penamat pulak, nie tangkap gambar sebab bosan tunggu team lain lama sangat. Hehe.
heppi...
gadis-gadis comel..hehe

erm comel la juga..hihi


And kemuncaknya.....hehehe
johan..johan..and johan again..
Masa untuk komen pulak, aku memang tak sangka kitorang boleh menang, niat kitorang just nak main-main sambil bersenam je tapi macam mana rezeki kitorang dapat. Paling bangga 4 perempun tiada lelaki boleh menang dan menewaskan team yang ada lelaki, so perempuan tak lemah tau. Kitorang menang 1 hamper and RM100 lagi 1 hamper tue farah menang tapi aku dah tak ingat dia menang sebab apa sebab dia gedik kot..Haha gurau je.

So kita tak tahu rezeki nak datang bila, mungkin sebab aku peserta terpilih tue la hikmahnya dapat la rezeki menang no 1. Ok la bye-bye..

Thursday, March 10, 2011

Assalamualaikum,



Hai!!!! Tak ada kerja kan tulis blog malam-malam, eh silap pagi-pagi, hehe. Aku sebenarnya dah tak ada idea nak tulis blog (baru je start main benda nie dah tak ada idea sangat teruk kamu nie dekna) nie tapi tadi aku pergi melepak bilik farah gedik and jiha manja aku pun dapat la banyak idea, tue pun sebab jiha nie banyak komen pasal blog aku. Tak apa aku budak baru, saya terima pandangan kamu dari sudut positif =). Tapi aku nak ucap ribuan terima kasih kat ko Jiha sebab sudi baca blog aku. Hehe ingat syok sendiri je lebih aku nie (ok sekarang aku rasa memang aku syok sendiri) Haha...

Ok cukup pasal jiha manja and farah gedik berbalik pada topik asal, sebenarnya aku nak buat sambungan kepada entri ini, aku nak sambung sebab jiha cakap (lagi-lagi jiha) "kena fikir pasal ko jugak jangan pandai kutuk orang je" ok aku reka ayat lebih pedas sedikit. So aku pun terpikir la juga, ada ke orang benci aku. Sure la ada orang benci ko dekna oi...

Erm kawan aku cakap, aku ramai kawan so ramai juga la orang benci aku. Yup aku pun merasakan sebegitu rupa. Hehe. Tapi kita tak patut pikir negatif kan, so aku akan buang pikiran-pikiran kotor aku tadi. Memang sifat manusia ada sifat benci-membenci nie, aku pun ada, macam aku benci kawan baik yang aku cerita kat nie. Tapi yang kisah tue aku memang dah sound awal-awal aku tak suka tapi dia buat jugak so memang aku benci la. Nie boleh tak di ambil kira. Hihi.
think positive penting tue...

So back to sifat positif, aku rasa kita semua memang patut ada sifat positif nie, ok example ye, aku tahu minah tue benci aku belakang-belakang tapi tak kan la aku nak tunjuk muka aku macam menyampah dekat depan minah tue sebab ko kutuk aku belakang-belakang kan, so kena la buat muke cute, cam baik je depan dia, aku tahu tue macam pakai topeng tapi pakai topeng lagi bagus dari kita menunjukkan sikap kita yang negatif tue depan dia. Bayangkan dia dah la benci kita, kita pulak tunjuk kita pun benci dia so dia bagitahu kawan-kawan dia kita pun bagitahu kawan-kawan kita dah tue pakat semua bermusuh la macam tue. Korang dapat tak apa yang aku nak sampai kan nie.
korang luar baik dalam ish ish...

Pasal muka topeng tue, aku bukan suruh korang semua pakai topeng tau tapi ikut tempat la, topeng nie awal-awal je pakai sebab kelamaan korang akan ubah sikap. Kenapa? Sebab dia benci ko tapi ko tak tunjuk ko benci dia and ko buat-buat tak tahu yang sebenarnya ko tahu dia benci ko, ko layan dia dengan baik even BERTOPENG pun dia akan nampak ko sebenarnya tak ada la membencikan sangat pun so makin hilang la kebenciaan dia terhadap ko. Nampak disitu kepositifan yang aku nak tunjukkan.

Aku tahu kawan-kawan rapat aku ada kutuk-kutuk belakang semua tue, tak kisah tapi kalau kawan baik lebih baik kita berhadapan je terus benda tue lagi mudah nak setel dah nama pun kawan baik kan. Nie semua pandangan aku, korang mungkin berbeza tak apa pandangan setiap manusia tue memang berbeza aku tak kisah, tapi kalau tak setuju aku mintak maaf jela boleh. Kalau ada pandangan boleh tinggalkan komen anda dibawah.


to jiha manja I dah cuba tulis panjang tapi dah tak larat..hehe...sory..=)

Monday, March 7, 2011

Assalamualaikum,

abahku yang tercinta

Happy Birthday Abah!!! Hari ini hari jadi ayah aku yang ke 69 tahun, tengok ayah aku nampak muda lagi kan, tengok la siapa yang jaga, mak aku (kat bawah nie) la kan. Hehe..

mak aku yang aku gile sayang

Dekna doakan Abah sentiasa sihat dijauhkan sebarang penyakit yang bahaya and yang tak bahaya sekali, murah rezeki, makin bertambah ramai cucu (sekarang dah ada 21cucu), makin bahagia disamping isteri tercinta and anak-anak tersayang.

malu-malu
bersama cucu-cucu  (nie baru separuh je cucu)


Akhir sekali dekna nak cakap dekna sayang sangat kat Abah....mmmuuuaaaahhhhhh.................



Muahhhhhh...


Assalamualaikum,

Lirik Lagu  Muah (Suzanne)








Sungguh aku sayang
Sungguh aku rindu
Ha ha ha usah kau ragu-ragu

Sungguh aku cinta
Sungguh aku mahu
Ha ha ha ku tidak malu-malu


*
Sayang oh sayang
Ku sayang kepadamu (muah)
Aku cintakan dirimu
Rindu oh rindu
Ku rindu padamu (muah)
Janganlah kau pergi dariku

**
Papa tolonglah (papa)
Mama tolonglah (mama)
Aku sedang mabuk cinta
Dengan si dia (ah ha)
Si jantung hatiku (ah ha)
Yang ku puja ku cinta selalu

Mama tolonglah
Papa tolonglah
Jodohkanlah aku dengannya

Chorus
Hati hati yang merindu
Inginkan belaiannya
Hari hari yang berlalu
Indahnya ku rasakan
Jiwa jiwa (jiwa jiwa)
Ku meronta (ku meronta)
Bila jauh di sisimu (di sisimu)
Berjanjilah kasih
Berjanjilah sayang
Hanyalah aku di hatimu

Ulang *
Ulang **

Mama tolonglah
Papa tolonglah
Jodohkanlah aku dengannya

Ulang Chorus 2X
Papa tolonglah
Mama tolonglah

Thursday, March 3, 2011

Assalamualaikum,



Hari nie aku nak bagitahu kenapa kawan baik aku kebanyakkan dari golongan lelaki, bukan aku tak ada kawan  baik perempuan ramai je tau. Tapi aku lebih suka cerita masalah aku dekat lelaki, bukan untuk mengatal or saja-saja gedik. Diorang nie kalau cerita masalah mesti bagi feedback yang bagus, even pedas mana keluar dari mulut diorang tapi semuanya betul and bagi aku sedar dunia yang sebenar. 


Kalau mintak pendapat pun direct je tak ada selindung-selindung, kongsi masalah pun tak takut sebab diorang bukan jenis yang kepoh (cakap belakang). Paling best diorang boleh masuk semua topik (erkk ade jugak la yang tak boleh). Diorang memang sempoi. Tapi kawan perempuan aku pun best tau, kalau aku sakit diorang la jaga aku. Sayang kat rumet sekarang and ex-ex rumet aku dekat matrik. Hehe.



Ramai orang kata lelaki dengan perempuan tak ada istilah kawan baik, macam Mr. K cakap lelaki tue mesti ada agenda tersembunyi. Tapi bagi aku agak boleh pakai tapi tak semua kot macam tue. Tapi aku tak kisah lelaki atau perempuan janji ikhlas berkawan and boleh kongsi apa-apa je. 

Wednesday, March 2, 2011

 Assalamualaikum,

I love TEMERLOH...

Jom belajar loghat pahang. Tapi aku nak cerita dekat area temerloh jela, walaupun aku tak pandai sangat nak jugak ajar. Hehe. Jom kita belajar bersama-sama..

1) Koi = saya/aku
         contoh ayat : koi lapo la...

2) Aok = awak/kau
         contoh ayat : aok nie busuk beno...

3) Senalo = selalu
         contoh ayat : Senalo ngat ponteng sekolah aok nie ye...

4) Ngulor = curi tulang
          contoh ayat : aok nie kerje ngulor jek...

5)Rodong = kawan
          contoh ayat : nie minah, kawan koi...

6) Cepuk = pukul
          contoh ayat : kalau koi cepuk aok nie kang tak bersia je... 

7) Cekas = pantas
          contoh ayat : cekas lagi wan kome buat keje walaupun dia dah umur 90 tahun yek...    

8) Heban = buang
         contoh ayat : hehe tak pandai nak reka..

9)Berambi = berwaspada/berhati-hati
         contoh ayat : aok nak pergi kair tue berambi sikit..

10) Chemuih = jemu/bosan (sama seperti loghat kedah)
         contoh ayat : chemuih koi tak de bende nak buat ari nie...


hehe...terima kasih dekat Norizan bab tolong I  reka ayat nie..(bende senang pun tak reti) =)