Monday, April 25, 2011

dimana kita bermula ye?

Assalamualaikum,

Aku dah tak lama kat UUM nie, so setiap aku pergi mana-mana mesti aku tengok puas-puas. Setiap muka kawan-kawan aku pun tatap puas-puas. Kelas aku pun dah banyak habis tinggal dua je lagi, hari nie kelas aku bersama Shah pun dah habis so tak ada dah nak borak sakan dalam kuliah. Aku nak cerita mana aku kenal budak-budak sengal nie semua. Hehe..sengal tapi semua cute miyut tau tapi tak setanding aku lagi la. Dimana aku bermula ea aku pun ingat-ingat lupa dah.



Aku start dengan Ain bab aku dengan dia memang rapat sejak sem 1 lagi, kitorang bertiga, lagi sorang tue Julie. Macam mana aku kenal minah comel nie adalah dari Julie jugak bab diorang yang kawan dulu, so after tue baru aku kenal and rapat dengan ain. Masa mula-mula aku kenal dia nie agak menyampah bab dia dengan kawan dia asik 'speaking' je. Hehe aku tak terer BI sangat tue yang menyampah bab jeles kan tapi lama-lama aku kenal dia tak la menyampah sangat bab ada lagi orang lagi menyampah asik speaking je memanjang. Bukan aku sorang je menyampah ea orang lain tengok pun menyampah tau, bukan aku cakap diorang yang cakap sendiri..Hihi. Aku makin rapat dengan dia lepas dia selalu turun bilik aku malam-malam sebab nangis, nangis sebab apa kenala rahsia tak lama tue pulak aku pulak yang asik pergi ulang-alik bilik dia sebab nangis putus cinta..Haha..memang banyak la kenangan ngan minah kecik comel nie. Serius memang rindu kat ain gila-gila pas nie..


Panjang beno cerita pasal minah ain nie, so beralih kepada Shah. aku dah pernah tulis pasal dia sebelum nie so aku tambah sikit-sikit jela pasal dia. Dia nie seorang yang tak tahu malu langsung bila dengan aku. Kira orang yang paling kuat menyusahkan dalam hidup aku adalah dia la. Aku nak cakap pasal macam mana aku kenal dia, kisahnya bermula aku tengah order makanan tetiba datang la mamat nie tanya "ko la dapat mid term eko tinggi kan ajar aku nanti" and tak pasal-pasal mintak nombor aku. Dalam hati ntah pape je mamat nie tak tahu malu mintak nombor orang sesuka hati,  tapi tak bagi kang kata sombong pulak kan so after tue setiap sem la aku menjadi cikgu mamat nie sebab die memang pandai menyusahkan orang terutama sekali aku dalam bab study-study nie.




So after shah aku kenal pulak dengan mira (dayang mira) nama penuh aku tak tahu eja susah nak mampus. Minah nie seorang yang amat rajin sekali dah amat ada sekali pulak tue, tue yang teramat rajin. Aku paling suka buat assignment dengan dia, kalau boleh dia yang nak buat semua.. Kan best kan lagi pun dia 1 sdg dengan aku tue yang rapat sampai sekarang.

pinjam gambar kat ko jap..hehe

Hanis pulak, aku jumpa minah nie masa kelas international management, aku duduk sebelah dia dengan muka tak malu pulak tue. Aku memang tak banyak kawan time tue ada pun kawan-kawan bilik dengan ain jela, so start after tue aku mula la rapat dengan dia sebab 1 group sekali. And makin banyak la pulak 1 kelas dengan dia and group bersama-sama. Makin lagi bertambah rapat sebab dia paling banyak ajar aku pasal blog nie. Eh jap lupa ain pun paling banyak ajar aku jugak dia la yang buatkan tumblr untuk aku. Thanks ain..hehe..kira sama-sama banyak la.

tak pernah tangkap gambar sekali kot..
And pastue paan lak, paan nie pemalu so aku tak banyak la cerita pasal dia, aku mula kenal dia masa kelas statistic and kenegaraan 1 group jugak, siapa 1 group dengan aku mesti jadi kawan aku. Hehe. orang peramah plus cute macam aku memang orang suka kawan.Hahaha.. Ok berbalik pada paan nie aku banyak mesej je dengan dia nie tapi tue dulu la. Aku suka cari pasal dengan dia tue yang jadi kawan baik aku tue. Tengok gambar dengan dia sekali pun tak pernah, rasanye la dah puas cari tak jumpa jugak =(



Lastly ida, minah nie aku rapat lepas pergi jalan ke port dengan budak-budak lain kelas sea transport. Kalau pergi mana-mana dengan dia mesti beratus-ratus gambar la dapat, memang pandai gila tangkap gambar orang. So nak letak gambar dengan dia pun bersepah pilih je mana satu nak. Hehe..Aku suka kawan dengan dia sebab confident dia sangat la tinggi. So aku pun terikut confident la jugak..

Kesimpulannya, korang la yang aku akan ingat bila dah keluar nanti bab banyak sangat kenangan. So korang jangan lupa kan aku pulak tau pas nie. Sedihnya nak habis study, pas nie pratikal, pastue kerja, pastue kawen, pastue ada anak, pastue tua..Hehe banyak betul pikir nie, nanti anak korang kawen ngan anak aku   jela senang nak jumpe..hehe..

banyak gambar baju sama je bab malas nak cari dah banyak sangat..hehe

6 Comments:

  1. gaung said...
    fahami irezumi tak ada ker.owhh sedeyh nyer..hakhak.rasanya sem ni baru bercakap kita nie..ha
    LiLohOnEy said...
    wuwuwuwu, mesti ak rindu ko nt :(

    suh ank ko kawen dgn ank aku?

    ngahaha, gila bernas idea ko dekna.

    nt aku bncg dgn laki aku ye :p

    syg ko sgt :)
    dEkNa said...
    gaung = ko kerek ngan aku, cakap pun xmau ngan aku =(..nanti aku wat entri khas tok ko..hehe

    lilohoney = haha..bncang2 jgn xbncang..anak2 aku sume cantik and encem2 nnt ko jgn rsau la..=)
    little ain said...
    siyes nanges bace entry ni. huuuuu benci deknaaaaa!


    sayang deknaa yang amat sangat! :)
    dEkNa said...
    ain = orang nak rindu kat die pun dapat bnci...sedih camnie...
    AnAk dEneSor said...
    weh blog aku xde lam list ko erk..pai ati..huhuhu

Post a Comment