Saturday, April 9, 2011

Dasar nyanyok...

Assalamualaikum...



Aku nak cerita pasal nyanyok pulak, nyanyok nie semua orang tahu kan bila dah tua semua orang akan nyanyok, semua dia lupa kadang-kadang baru je cakap seminit yang lepas dah lupa dah apa yang dicakap tue. Aku tak pernah handle la situasi dengan orang yang nyanyok nie alhamdulillah la kan tapi sekarang aku rasa aku ada ciri-ciri sedikit nyanyok tapi ayat manis lagi pelupa la, tapi aku tak pelupa semua benda tau sesetengah sahaja.

Aku memang lemah dalam mngingat muka orang and nama-nama manusia nie, so kalau aku nampak pakwe aku dengan perempuan lain pun aku boleh buat bodoh jela kan dah tak ingat muka.. hehe.. Tapi tak apa saya ada kepohguard untuk bagitau semua tue strategi yang terbaik.. Nie la yang aku nak cerita tadi ada mamat nie datang kedai beli barang borak-borak ngan aku and aku memang tak perasan dia tue budak matrik aku sama group la masa pergi camping, bukan tak perasan tak ingat pun. hehe.. Boleh tanya lagi ye ke sama matrik Arau gila nyanyok betul aku nie kan.

And paling teruk bab-bab nama nie la, sedang kan nama kawan aku yang tiap-tiap hari aku jumpa pun aku boleh lupa ea tapi tak lama la aku lupa nama diorang nie semua dalam setengah minit je. Tapi kalau orang yang baru kenal tue memang susah la aku nak ingat namanya kan. Hehe sampai norizan pernah marah tak ingat nama ayah dia and cara terbaik tak kena marah lagi aku save dalam hp lagi ea..

So cara penyelesaiannya korang tue kena la cantik and hensem kan sure sampai aku tido aku tak lupa wajah korang tue and kalau nama tue bagi unik-unik cikit bagi aku senang ingat aku tak main nama simple-simple nie tak adventure langsung nak ingat. Hehe

p/s saya seorang pelupa 2 benda tue je ea yang lain saya terbaik..hehe

6 Comments:

  1. Nurul Yaqeen said...
    soklan bonus! sapekah saye??
    putrifayad said...
    hahaha..x mencabar lgsg soklan yakeen..
    soalan ke2 siapa pkwe kamu..
    sah susah nk jwb..:P
    dEkNa said...
    @Nurul Yaqeen
    pening nak jawab nie..sy awak kamu die??
    dEkNa said...
    @putrifayad
    aku kena amik msa lama nie nak jwab..hehe..
    tggu ko jdohkan utk aku la..hehe
    Nurul Yaqeen said...
    @dEkNa haha..sapekah sy, dia atau kamu?
    dEkNa said...
    @Nurul Yaqeen
    nie kene open table utk mnjawab sume persoalan nie..hihi

Post a Comment